Samen staan we sterk! Dat geldt zeker voor vrijwilligersorganisaties. Met een enthousiast en betrokken team komen de mooiste projecten tot stand. Wat is jouw favoriete vrijwilligersorganisatie van 2019?

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)

Het reddingsstation van de KNRM in Medemblik biedt 24/7 hulp aan mensen op het IJsselmeer voor de kust van Medemblik. Dat varieert van motorpech tot ernstige ongelukken. Er zijn 20 varende vrijwilligers actief bij KNRM in Medemblik en een aantal vrijwilligers die op en rond het reddingsstation actief is met o.a. onderhoud aan de materialen en reddingsboten. Het werk is vrijwillig, maar zeker niet vrijblijvend: de vrijwilligers moeten namelijk diverse trainingen volgen en diploma’s halen.

Speeltuinvereniging Neshof

Speeltuinvereniging Neshof is al bijna 60 jaar een begrip in Onderdijk en omgeving. De speeltuin biedt heel veel speelplezier voor kinderen van 0-16 jaar. Het actieve bestuur weet steeds weer nieuwe en uitdagende toestellen te krijgen. De vele enthousiaste vrijwilligers zorgen ervoor dat de speeltuin er goed verzorgd en gezellig uit blijft zien. Zonder deze geweldige mensen geen blije kindjes iedere dag weer!  

JoMeGiNi

De JoMeGiNi organiseert groepsavonden en diverse evenementen voor kinderen van 6 – 12 jaar. De invulling van de avonden wordt in samenspraak met de kinderen bedacht door de leiding. JoMeGiNi is een zelfstandige organisatie die wordt geleid door 35 jongeren tussen de 18-27 jaar. De kracht van de organisatie zijn de enthousiaste vrijwilligers die zich hard, enthousiast en met veel eigen tijd inzetten voor de zo’n 170 leden.  

Stemmen!

Welke vrijwilligersorganisatie moet er volgens jou winnen? Breng nu je stem uit!