Op 15 november werden de winnaars bekend gemaakt van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2019 in het Stoommachinemuseum. De afgelopen weken zijn er ruim 10.000 stemmen uitgebracht op de genomineerde (jonge) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Voor het oog van ruim 80 genodigden maakte de jury de drie winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2019 bekend. En de winnaars zijn; Twan van Neijenhof (Jonge Vrijwilliger), Tom en Alinda Kramer – Oppenhuis (Vrijwilliger) en JoMeGiNi (Vrijwilligersorganisatie). Gefeliciteerd toppers!

Wethouder Joset Fit heette de genomineerden en hun gasten welkom. β€œWat zijn jullie toppers, genomineerden! Jullie staan symbool voor vele andere vrijwilligers die ook zo actief zijn en die het verschil maken. Jullie energie en liefde voor de medemens mogen wij nooit voor lief nemen. Jullie werk is heel bijzonder en dankzij jullie is Medemblik nog een beetje mooier. Ik zie het als een voorrecht jullie vanavond te mogen bedanken en in het zonnetje te zetten. Namens de gemeente Medemblik, maar vooral namens al die mensen waar jullie het voor doen. Bedankt voor jullie inzet!”

De winnaars met wethouder Joset Fit (links)

De winnaars

Met een brede glimlach namen de prijswinnaars de Vrijwilligersprijs Medemblik in ontvangst; niet alleen de eervolle benoeming, maar ook een aantal prachtige prijzen van de sponsoren van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2019. Een nek-aan-nek race was het voor Jonge Vrijwilliger Twan Neijenhof die met 39,3 % won. Zien wat Twan allemaal als vrijwilliger doet? Bekijk zijn filmpje!

Met maar liefst 49,28% van de stemmen wonnen Tom en Alinda Kramer – Oppenhuis de categorie Vrijwilliger 2109. Tom en Alinda zijn al bijna 11 jaar pleegouders bij Pleegzorg Parlan. Bekijk het filmpje van Tom en Alinda.

De meeste stemmen in de categorie Vrijwilligersorganisatie 2019, met 41,69% van de stemmen, kreeg JoGeMiNi. Bekijk het filmpje van JoMeGiNi voor meer info.

Foto van Stoommachinemuseum

Na de prijsuitreiking liepen alle genodigden van de entreeruimte van het museum naar het Stoommachinemuseum voor het diner waar iedereen verrast werd door het prachtig aangeklede Stoommachinemuseum. Mooi gedekte tafels, kaarsen en olielampen en licht fluitende stoommachines die zorgden voor een complete warme en feestelijke sfeer. Het was een geweldige avond!